Menu

Ajax contracteert Aboraa en Emanuelson

Ajax heeft de in Ghana geboren Belg Stanley Aboraa (16 jaar) gecontracteerd voor een periode van drie jaar. De 18-jarige Urby Emanuelson tekent een contract van twee jaar.

Beide spelers zijn afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en maakten afgelopen seizoen deel uit van de selectie van de A1 van trainer Danny Blind. Zij behaalden met de A1 dit jaar het landskampioenschap in de Shell Junioren Eredivisie.

De 16-jarige Aboraa speelde voordat hij naar Ajax kwam een seizoen bij Germinal Beerschot in Antwerpen, de Belgische club waarmee Ajax een technische samenwerking heeft. De aanvallende middenvelder Aboraa wist in de 20 competitiewedstrijden die hij dit seizoen met de A1 speelde 10 keer te scoren. De linkerverdediger Emanuelson werd door trainer Danny Blind in 24 competitiewedstrijden opgesteld. Daarin scoorde hij twee keer. Tevens kwamen beide spelers in actie voor Jong Ajax. In de laatste competitiewedstrijd met Jong Ajax bij Jong PSV scoorden beiden en bogen zo een 1-0 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Over de financiële condities van de overeenkomst doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.