Menu

Ajax contracteert Angelos Charisteas

Ajax heeft zich versterkt met Angelos Charisteas. De Griekse spits heeft een contract getekend tot 30 juni 2008. Ook met de huidige club van Charisteas, SV Werder Bremen, heeft Ajax inmiddels overeenstemming bereikt.

Angelos Charisteas werd geboren op 9 februari 1980. De 1.91 meter lange Griekse spits begon zijn carrière als profvoetballer bij FC Aris Thessaloniki nadat hij overkwam van amateurclub Strimonikos Serron. Na een uitleenperiode bij Athinaikos FC keerde hij weer terug naar Aris en maakte op 19-jarige leeftijd bij die club zijn Europese debuut.

In 2002 stapte Charisteas over naar SV Werder Bremen in de Duitse Bundesliga. Met die club vierde de Griek in het seizoen 2003-2004 grote successen. Werder veroverde in dat seizoen de landstitel en de nationale beker.

Charisteas won afgelopen zomer tijdens het EK in Portugal met Griekenland de Europese titel. De spits scoorde tijdens het toernooi drie keer in zes wedstrijden, waaronder de winnende treffer in de finale. In totaal kwam Charisteas 38 keer uit voor Griekenland en hij maakte dertien doelpunten in die duels.

De Griekse spits is blij met zijn overgang naar Ajax. ,,Ajax is een stapje hoger in mijn carrière. Het is een Europese topclub en ik wil graag in de komende drieënhalf jaar zoveel mogelijk prijzen winnen. Ik heb met Yannis Anastasiou gesproken en met Petri Pasanen, die nu bij Werder Bremen voetbalt. Beiden zeiden dat Ajax een fantastische club is om bij te spelen", aldus een blije Charisteas. Met welk rugnummer Charisteas vanaf januari zal spelen, wordt na de winterstop bepaald.