Menu
Ajax contracteert Anwar El-Ghazi

Ajax contracteert Anwar El-Ghazi

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Anwar El-Ghazi. De jeugdinternational werd geboren op 3 mei 1995 in Barendrecht. De rechtervleugelaanvaller is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2013 en loopt tot en met 30 juni 2016.

De contractondertekening van El-Ghazi voltrok zich in de spotlights. Zowel een cameraploeg van Ajax TV als van RTV Rijnmond volgde de verrichtingen van de 17-jarige aanvaller in de Amsterdam ArenA op de voet. De Rotterdamse regionale zender werkt aan een documentaire over El-Ghazi en twee andere jeugdspelers van Sparta. Uiteraard mocht daar de overgang naar Ajax niet in ontbreken. Sterker nog; de ondertekening ontwikkelt zich misschien wel tot het hoogtepunt van de docu.

Dat het een bijzonder moment was bleek wel uit het enthousiasme van de hoofdrolspeler zelf. ,,Van jongs af aan ben ik al Ajax-fan. Het is geweldig dat ik nu voor deze club mag spelen”, aldus de jeugdinternational, die Real Madrid-sterspeler Cristiano Ronaldo als voorbeeld heeft.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars typeert El-Ghazi als een ‘klassieke rechtsbuiten’. Met Sjaak Swart als begeleider/zaakwaarnemer kan de nieuwste aanwinst ongetwijfeld nog veel opsteken van Ajax’ bekendste rechtsbuiten aller tijden.

Dinsdagavond zie je op Ajax TV een reportage over de contractondertekening van Anwar El-Ghazi. Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars komt in de uitzending aan het woord.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Anwar El-Ghazi kreeg van Wim Jonk een Ajax-shirt met zijn naam erop. Anwar El-Ghazi kreeg van Wim Jonk een Ajax-shirt met zijn naam erop.
Ajax' nieuwste aanwinst Anwar El-Ghazi met Wim Jonk en Marc Overmars. Ajax' nieuwste aanwinst Anwar El-Ghazi met Wim Jonk en Marc Overmars.
Een unieke foto voor het familie-album. Een unieke foto voor het familie-album.