Menu
Ajax contracteert Bakboord

Ajax contracteert Bakboord

Ajax heeft Navajo Bakboord (Amsterdam, 29 januari 1999) gecontracteerd. De A-junior speelt sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende een contract dat op 1 juli 2015 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2018.

Het betreft het eerste contract voor de centrale verdediger, die enorm trots is op de overeenkomst. ,,Dit is een heel mooi moment. Ik ben nog vrij jong, dus het betekent dat de club het in me ziet zitten. Het is mooi dat deze dag is gekomen."

Bakboord is een échte verdediger. ,,Ik kan rechts centraal en rechtsback goed uit de voeten. Ik ben iemand die graag zijn man uitschakelt op een goede manier."

Zijn ambities zijn helder. ,,Ik word A-junior en ga proberen een basisplaats te veroveren. Ik ga heel erg mijn best doen en me proberen voetballend te verbeteren. Over drie jaar ben ik 19, dan hoop ik in het eerste te spelen."

Voor Bakboord kan het vrijdag dubbel feest worden. Hij krijgt ook te horen of hij geslaagd is voor het eerste deel van zijn MAVO-diploma. ,,Ik weet nog niet wat er op de planning staat, maar het wordt dan helemaal een leuke dag."

UPDATE: Navajo is geslaagd! Gefeliciteerd!

Tekst en foto's: Ajax.nl

Bakboord zet zijn handtekening onder zijn eerste Ajax-contract.
Bakboord zet zijn handtekening onder zijn eerste Ajax-contract.
En bijzondere dag: dan neem je je familie mee.
En bijzondere dag: dan neem je je familie mee.