Menu

Ajax contracteert Bergdolmo

André Bergdolmo stelde zich vrijdagochtend voor bij Ajax.

Ajax en Rosenborg BK zijn het eens geworden over de transfer van André Bergdølmo naar Ajax. De Noorse international tekent een vierjarig contract. De 28-jarige verdediger kan op alle achterhoedeposities uit de voeten.

Bergdølmo speelde tijdens Euro 2000 voor het Noorse elftal alle wedstrijden mee, wat hem op een totaal van 27 interlands bracht. Echt tevreden was hij niet over het optreden van zijn land: 'Tegen Spanje hebben we goed gespeeld, daarna was het minder.'

Voordat hij in 1997 naar Rosenborg kwam, speelde hij voor Lillestrøm SK. Bergdølmo, geboren op 13 oktober 1971, is de eerste Noorse speler die voor Ajax uit zal komen.

Bergdølmo toonde zich bijzonder tevreden met de overgang naar Ajax: 'Ik ben hartstikke blij met de transfer. Ik vind Ajax een club met een prachtige traditie en een schitterend stadion. Ik ga iets heel moois in Noorwegen achterlaten en ben er trots op dat ik nu het shirt van Ajax ga dragen.'

Dat hij nu geen Champions League speelt, terwijl hij dat met Rosenborg BK wel deed, neemt hij voor lief. 'We spelen alleen komend jaar UEFA Cup. Daarna komt Ajax ook weer uit in de Champions League', is hij vol vertrouwen.

De sympathieke Noor krijgt van trainer Co Adriaanse nog enkele weken vakantie. Hij meldt zich op 17 juli voor zijn eerste Ajax-training.