Menu
Ajax contracteert Carel Eiting

Ajax contracteert Carel Eiting

Ajax heeft Carel Eiting gecontracteerd. De A-junior speelt sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende een contract dat op 1 juli 2015 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2018.

Eiting is een typisch product van de Ajax-jeugdopleiding. Hij werd op 11 februari 1998 geboren in Amsterdam en speelt ondanks zijn jonge leeftijd al bijna zijn halve leven voor Ajax. Het betreft het eerste contract voor de jeugdspeler. ,,Ik ben heel erg blij en zie dit als een grote beloning.”

De jonge middenvelder heeft een goed seizoen achter de rug. Hij debuteerde in oktober in het hoogste jeugdelftal van Ajax en scoorde direct in de met 5-3 gewonnen wedstrijd tegen Sparta. Een maand eerder debuteerde Eiting al in het Nederlands Elftal onder 17 jaar. Ook daar scoorde hij in zijn eerste wedstrijd. Hij hoopt dit seizoen mooi af te sluiten. ,,Dit is een erg mooi en bijzonder seizoen maar hopelijk komen er nog veel meer mooie momenten aan. Dit weekend speel ik de kampioenswedstrijd tegen PSV en deze zomer ga binnenkort naar Bulgarije voor het EK onder 17.”

Hoofd jeugdopleiding Wim Jonk: ,,Eiting is een controlerende middenvelder die veel inzicht heeft. Hij heeft een hele professionele instelling en hij is in het veld goed in staat om de zaken met elkaar te verbinden. Carel is een speler met veel potentie. Ik ben blij dat hij een contract heeft afgedwongen, dit is een mooie stap op weg naar meer.”


Tekst en foto: Ajax.nl