Menu
Ajax contracteert Damil Dankerlui

Ajax contracteert Damil Dankerlui

Ajax heeft Damil Dankerlui (Amsterdam, 24 augustus 1996) gecontracteerd. De vleugelverdediger speelt sinds 2011 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende een contract dat ingaat op 1 juli 2015 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2018.

Dankerlui maakte op 21 oktober 2013 zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League wedstrijd VVV-Venlo – Jong Ajax (5-1). In totaal speelde de A-junior zes officiële wedstrijden voor het beloftenelftal.

Het betreft het eerste contract voor de speler die afgelopen weekend kampioen van Nederland werd bij de A-junioren. Volgend seizoen zal Dankerlui worden toegevoegd aan de selectie van Jong Ajax.

,,Ik ben heel trots op mezelf'', reageerde de Ajacied, kort na de ondertekening van zijn contract. ,,Hierbij wil ik iedereen bedanken die me heeft gesteund. Ik heb er zelf ook hard voor gewerkt en heb veel in mezelf geïnvesteerd. Heel mooi dat ik bij zo'n mooie club mag tekenen. Ik ben ook blij met mijn ontwikkeling dit jaar. Nu wil ik goed blijven trainen, wedstrijden spelen en dan richting het eerste.''

Ajax TV sprak uitgebreid met Dankerlui. Bekijk later het complete interview met de Ajacied.

Tekst en foto: Ajax.nl