Menu
Ajax contracteert Danny Hoesen

Ajax contracteert Danny Hoesen

Ajax heeft overeenstemming bereikt met de 21-jarige Danny Hoesen. De aanvaller is afkomstig van het Engelse Fulham FC, waar hij nog tot 1 juli 2013 onder contract stond. Hoesen tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2015. In de overeenkomst is een eenzijdige optie van Ajax opgenomen voor nog een seizoen.

Met een grote glimlach zette Hoesen zijn handtekening onder het contract dat hem de komende seizoenen aan Ajax verbindt. ,,Dit geeft me een enorm trots gevoel. Ik ben heel blij met dit contract. Het lijkt me fantastisch om bij een topclub als Ajax te mogen spelen. Ik ben jong naar Engeland gegaan. Dat was een mooie ervaring. Gelukkig heeft Fortuna Sittard me afgelopen seizoen de kans gegeven om me verder in de kijker te spelen. Daar ben ik ze dankbaar voor.”

Omdat Hoesen tijdens de voorbereiding nog geen wedstrijd heeft gespeeld, zal hij eerst speelminuten in Jong Ajax gaan maken. Marc Overmars, directeur voetbalzaken: ,,Danny begint bij Jong Ajax. Hij is een talent, daarom bieden we hem een meerjarig contract aan. Hij zou onze spits van de toekomst kunnen worden. We zijn in elk geval blij dat hij naar Ajax komt en we zijn benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen.”

Hoesen werd op 15 januari 1991 geboren in Heerlen. Hij speelde in Nederland bij Fortuna Sittard. In de zomer van 2009 vertrok de spits naar Fulham FC, dat hem verhuurde aan respectievelijk het Finse HJK Helsinki en Fortuna Sittard. In Sittard was hij het afgelopen seizoen clubtopscorer met 13 doelpunten.

In de uitzending van Ajax TV op Eredivisie Live zie je een uitgebreide reactie van Danny Hoesen en Marc Overmars.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Danny Hoesen zette dinsdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2015. Danny Hoesen zette dinsdag zijn handtekening onder een contract tot medio 2015.
De familie Hoesen poseert trots met het Ajax-shirt. De familie Hoesen poseert trots met het Ajax-shirt.