Menu
Ajax contracteert David Neres Campos

Ajax contracteert David Neres Campos

Ajax heeft overeenstemming bereikt met David Neres Campos en Sao Paulo FC over de overgang van de Braziliaan naar Amsterdam. De vleugelaanvaller tekende een contract dat ingaat op 1 februari 2017 en een looptijd heeft van vierenhalf seizoen, tot en met 30 juni 2021. Ajax betaalt een transfersom van 12 miljoen euro, die op basis van variabelen kan oplopen tot maximaal 15 miljoen euro.

Neres werd op 3 maart 1997 geboren in Sao Paulo, Brazilië. Momenteel komt hij voor zijn land uit op het Zuid-Amerikaans Kampioenschap O20 in Ecuador. Zodra dat toernooi voor Brazilië is afgelopen, reist Neres naar Nederland om zich bij Ajax te melden.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,Neres is een speler die we al een tijdje willen hebben. Hij is één van de grootste talenten van Zuid-Amerika, het is mooi dat hij voor Ajax heeft gekozen. Hij is een rechtsbuiten die ook op de linkerflank kan spelen, dat is wat we nodig hebben. Hij is nog maar 19 jaar en hij zal hier moeten wennen, maar ik ga ervan uit dat we dit seizoen al plezier aan hem gaan beleven. Het is bekend dat we niet ruim in de buitenspelers zitten en we hebben nog veel belangrijke wedstrijden voor de boeg. Daarom ben ik blij dat hij binnenkort al hier in Amsterdam is en niet pas in de zomer.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Sao Paulo FC

OFFICIEEL | Ajax contracteert David Neres Campos ➡️ #WelkomDavid ✖️✖️✖️ 🇧🇷

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op