Menu
Ajax contracteert Daylon Claasen

Ajax contracteert Daylon Claasen

Ajax heeft middenvelder Daylon Claasen gecontracteerd. De jonge Zuid-Afrikaan tekende een contract dat ingaat op 1 juli 2008 en loopt tot en met 30 juni 2012. Vanaf komend seizoen maakt hij deel uit van de Beloftenselectie.

Martin van Geel is trots op de nieuwe aanwinst van Ajax. Martin van Geel is trots op de nieuwe aanwinst van Ajax.

Daylon Claasen, die op 28 januari 1990 werd geboren, liep twee weken stage bij Jong Ajax. Hij is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax Cape Town. ,,Ik ben sprakeloos”, zei Claasen nadat hij donderdagavond zijn handtekening had gezet onder het contract. ,,Dit is een fantastische kans die ik met beide handen wil aangrijpen. Ik wil ook graag iedereen bedanken die mij hier heeft opgevangen. Ondanks de kou voelde ik me meteen thuis.”

Daylon Claasen zet zijn handtekening onder een vierjarig contract. Daylon Claasen zet zijn handtekening onder een vierjarig contract.

Martin van Geel is ervan overtuigd dat Ajax veel plezier gaat beleven aan de jeugdinternational. ,,Hans Vonk heeft hem bij Cape Town op de voet gevolgd. Daylon is daar de beste speler van de hele jeugdopleiding. Hij heeft al veel jeugdinterlands op zijn naam staan en doet ergens wel een beetje denken aan Steven Pienaar.”

Claasen keert vrijdag terug naar Zuid-Afrika. In mei meldt hij zich weer in Nederland. Zo kan hij nog even acclimatiseren voordat hij in juli met Jong Ajax aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint.

Bekijk ook het interview met Claasen op Ajax TV.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>