Menu
Ajax contracteert Dolberg

Ajax contracteert Dolberg

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Kasper Dolberg. De spits tekende in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2015 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2018.

Dolberg werd op 6 oktober 1997 geboren in Silkeborg, Denemarken. De 17-jarige jeugdinternational is afkomstig van Silkeborg IF.

Dolberg heeft, ondanks veel buitenlandse interesse, vol overtuiging voor Ajax gekozen: ,,Ajax heeft een grote historie, ook met veel Deense spelers. Ik heb goede verhalen gehoord over de club. Bij Ajax kan ik mezelf alleen maar verbeteren. Ik heb een paar maanden geleden al enkele keren meegetraind met de A1. Toen kreeg ik al een goede indruk van de club, de spelers en de mensen rond de club. Voor mij is dit de perfecte start van 2015."

Ook directeur voetbalzaken Marc Overmars is verheugd met de komst van Dolberg: ,,Dolberg kan zowel aan de zijkanten als in de spits uit de voeten. Het is een speler die al langere tijd werd gevolgd door onze scout John Steen Olsen. Hij gaf ons het dringende advies om Dolberg te halen. We zijn dan ook erg blij dat hij bij Ajax heeft getekend."

Tekst en foto: Ajax.nl