Menu
Ajax contracteert Donovan Slijngard

Ajax contracteert Donovan Slijngard

Ajax heeft jeugdspeler Donovan Slijngard gecontracteerd. De Ajacied tekende een contract dat ingaat op 1 juli 2006 en loopt tot en met 30 juni 2008.

Donovan Slijngard, die op 28 augustus 1987 werd geboren, speelt sinds 1996 in de jeugdopleiding van Ajax. De verdediger speelt op dit moment in de A1 van trainers Sonny Silooy en Dick de Groot.

Slijngard kwam op 7-jarige leeftijd bij Ajax. Daarvoor speelde hij bij Coby Boys. Tijdens een uitwedstrijd tegen Roda 46 stonden Ajax-scouts langs de lijn die wel wat in hem zagen. Slijngard meldde zich bij de Talentendagen en maakte zoveel indruk dat hij mocht blijven. ,,Sindsdien heb ik alle teams gehad", vertelt de Ajacied, die ogenschijnlijk niet erg verbaasd was dat hij zijn handtekening onder zijn eerste contract mocht zetten. ,,Dit seizoen was het alles of niets, want ik speel voor het tweede jaar in de A-jeugd. En ik heb dit seizoen lekker gespeeld." Trots is hij natuurlijk wel. ,,Ik ben heel blij, ik ga hartstikke mijn best doen. Dit is het begin, dat moet ik nu verder uitbreiden naar het eerste elftal. Ik heb mezelf geen doel gesteld wanneer ik dat gehaald moet hebben. Natuurlijk hoop ik zo snel mogelijk. Eerst speel ik volgend seizoen bij Jong Ajax."

Slijngard speelt het liefst links centraal in de verdediging of links op het middenveld. ,,Mijn inzicht is goed en ik ben snel op de eerste meters", weet de huidige jeugdspeler.