Menu
Ajax contracteert Duitse spits Höner

Ajax contracteert Duitse spits Höner

Ajax heeft de Duitse jeugdinternational Marvin Höner gecontracteerd. De 19-jarige spits tekent een contract dat loopt van 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2015.

Höner werd op 4 mei 1994 geboren in het Duitse Bielefeld. De aanvaller is afkomstig van Arminia Bielefeld en maakt deel uit van de nationale jeugdselectie onder 19 jaar. Het tweebenige talent voegt zich dinsdag bij de selectie van Ajax.

Afgelopen seizoen liep Höner al stage bij Ajax. Tijdens de Copa Amsterdam speelde hij drie duels in het shirt van Ajax waarin hij een keer scoorde. Ook sprak hij in die periode met Edwin van der Sar en Frank de Boer. ,,Prachtig om zulke grote namen uit het internationale voetbal te ontmoeten. Ik kijk ernaar uit om bij Ajax te beginnen. Ik heb komend seizoen twee doelen: doelpunten maken en Nederlands leren", aldus Höner die de vijfde Duitser ooit is bij Ajax. Horst Blankenburg, Werner Schaaphok, Arno Steffenhagen en Peter Lübeke gingen hem in de jaren zestig en zeventig voor in Amsterdam.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Marvin Höner samen met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Marvin Höner samen met directeur voetbalzaken Marc Overmars.
Marvin Höner toont zijn nieuwe Ajax-shirt. Marvin Höner toont zijn nieuwe Ajax-shirt.