Menu
Ajax contracteert Dustin Huisman

Ajax contracteert Dustin Huisman

Ajax heeft vandaag met Dustin Huisman overeenstemming bereikt over een contract. Huisman tekende een contract voor een jaar, dat ingaat op 1 juli 2006. Volgend seizoen zal hij deel uitmaken van Jong Ajax.

Dustin Huisman, geboren op 4 november 1984 in Amstelveen, begon zijn voetbalcarrière bij AFC. Via de Talentendagen kwam hij in 1993 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. In 2000 verliet Huisman Ajax. Na achtereenvolgens bij FC Volendam en HFC Haarlem te hebben gevoetbald, keerde de 21-jarige verdediger begin dit seizoen terug naar de amateurs van Ajax Zaterdag 1. Na de winterstop haalde trainer John van den Brom hem naar Jong Ajax. Tot nu toe speelde hij zes wedstrijden in het Beloftenelftal.

,,Het is een droom die uitkomt", vertelt Huisman. De verdediger was niet tevreden bij Haarlem en zocht naar een andere club. ,,Ik kwam voor mijn gevoel niet echt verder en zocht na een seizoen bij Haarlem naar een hoofdklasser, want ik wilde een jaar lang elke wedstrijd spelen. Zo kwam ik bij de amateurs van Ajax. In mijn achterhoofd dacht ik wel dat dit misschien een goede weg zou zijn naar een stap hoger, gezien het feit dat Jamal Akachar ook via de amateurs uiteindelijk een contract kreeg aangeboden. In november zou ik mogen meetrainen met Jong Ajax en leek het dus de goede kant op te gaan. Maar ik werd ziek. Niet zomaar, ik kreeg Pfeiffer en was drie maanden uitgeschakeld. Doordat ik een redelijk goede basisconditie had, kwam ik er vrij snel weer bovenop en kreeg ik in januari opnieuw een kans. En nu dus een contract, het kan raar lopen."

Huisman speelt de laatse weken regelmatig met de Beloften van Ajax, maar hij speelt ook nog zijn wedstrijden bij Ajax Zaterdag én het Nederlands amateurteam. ,,Ik ben een echte mandekker", antwoordt hij op de vraag wat zijn sterke punt is. ,,Ik kan een spits wel opvreten, zoals ze dat zeggen. En over de gehele linie kan alles natuurlijk beter. Ik hoop volgend seizoen een basisplaats af te dwingen bij Jong Ajax, verder kijk ik echt nog niet. Ik focus me op het tweede elftal. Ik vind het wel een eer om met Aaron Winter te mogen gaan werken, ik denk dat ik een heleboel van hem kan leren. Ik kan eigenlijk niet wachten om met volgend seizoen te gaan beginnen. Van kleins af aan speelde ik in de jeugd hier, het was zo'n enorme teleurstelling toen ik weg moest. En nu mag ik hier weer spelen, het is echt mooi dat het zo uitkomt."