Menu
Ajax contracteert Edgar Davids

Ajax contracteert Edgar Davids

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Tottenham Hotspur over de onmiddellijke overgang van Edgar Davids. De 33–jarige middenvelder heeft een contract ondertekend voor anderhalf jaar tot en met 30 juni 2008.

Met zijn nieuwe verbintenis keert Davids na meer dan 10 jaar in het buitenland gevoetbald te hebben, terug bij de club waar hij op 8 september 1991 als basisspeler zijn debuut maakte tegen RKC Waalwijk. De linksbenige middenvelder speelde in Amsterdamse dienst 106 competitieduels, 6 bekerwedstrijden en kwam 33 keer uit in de diverse Europese toernooien. In deze 149 wedstrijden maakte hij 33 doelpunten.

Edgar Davids werd met Ajax drie keer kampioen van Nederland en een keer Bekerwinnaar. Verder veroverde hij met de Amsterdamse club drie nationale Super Cups, een Europese Super Cup, de UEFA Cup, de Champions League en de Wereld Beker voor clubteams.

Davids verliet Ajax in mei 1996 en speelde achtereenvolgens bij AC Milan (1 seizoen), Juventus (6 seizoenen), FC Barcelona (1 seizoen), Internazionale (1 seizoen) en Tottenham Hotspur (1½ seizoen).

De middenvelder wordt vandaag om 14.30 uur in aanwezigheid van trainer/coach Henk ten Cate en technisch directeur Martin van Geel gepresenteerd.