Menu
Ajax contracteert Gabri

Ajax contracteert Gabri

Ajax heeft zich versterkt met Gabriel GarcĂ­a de la Torre (Gabri). Het contract met Gabri gaat in op 1 juli 2006 en heeft een looptijd van drie jaar.

De 27-jarige Gabri is afkomstig van FC Barcelona waar hij sinds 1997 actief was. De middenvelder werd met deze club onder andere twee maal landskampioen en nog onlangs won hij met Barcelona de UEFA Champions League.

Gabri speelde voor diverse Spaanse nationale elftallen. In 1999 won hij met het Spaanse team onder 20 het wereldkampioenschap. Gabri won de zilveren medaille op de Olympische Spelen in Sydney in 2000 en kwam tot nog toe drie maal uit voor het nationale A-elftal van Spanje.

Gabri over zijn transfer: ,,Ik heb voor Ajax gekozen ten eerste vanwege de trainer. Ik heb drie jaar met hem bij Barcelona gewerkt, hij kent me goed en ik ken hem goed. Hij heeft me ervan overtuigd dat het een goede keuze is. Ten tweede heb ik voor Ajax gekozen vanwege de club, de geschiedenis, het sportieve niveau. Ajax is een grote club in de wereld. Met Ajax kunnen we streven naar kampioenschappen. Andere clubs konden me niet bieden wat Ajax me te bieden heeft. Buiten dat lijken Barcelona en Ajax wel op elkaar. Beide clubs hebben een beroemde jeugdopleiding, waar talenten van kleins af aan opgeleid worden voor het eerste elftal, de speelstijl komt ook overeen. Vanwege die gelijkenissen denk ik dat ik me snel kan aanpassen aan de clubcultuur en het voetbal."

Normaal gesproken bewandelt een voetballer de omgekeerde weg: van Ajax naar Barcelona. Gabri is de eerste die het omgekeerde doet. ,,Geschiedenis is er om omgedraaid te worden", stelt Ten Cate met een lach vast. Gabri beaamt de opmerking van zijn trainer. ,,Maar ik heb veel met Nederlanders gewerkt. Zowel met veel spelers bij Barcelona als met trainers. Want naast Ten Cate ken ik natuurlijk Rijkaard goed, maar ook met Van Gaal heb ik gewerkt. Dus ik vind het geen probleem om in het land te gaan werken waar zoveel goede voetballers vandaan komen."

Persoonlijk kent Gabri niet veel van zijn toekomstige teamgenoten, maar de nieuwe trainer heeft hem bijgepraat. ,,Ten Cate vertelde dat het een jong en talentvol team is. Dat heb ik afgelopen seizoen zelf kunnen zien in de Champions League en ik heb het EK in Portugal voor teams onder 21 jaar ook gevolgd. Goede spelers hoor. Misschien kan ik wat van mijn ervaringen overbrengen, zowel op sportief gebied als daarbuiten. Met mijn 27 jaar ben ik tenslotte een van de ouderen. Ik hoop dat we komende seizoenen samen het maximale uit het team kunnen halen, er zit erg veel talent en erg veel toekomst in het team."

Ten Cate toonde zich verguld met de nieuwe aanwinst. ,,Hij is een winnaar, een voetballer met veel kwaliteiten en een groot loopvermogen. Hij is een middenvelder met veel diepgang die de spits goed kan bereiken. Ik ben heel erg tevreden met zijn komst."