Menu
Ajax contracteert Goossens, Sarpong en Yildirim

Ajax contracteert Goossens, Sarpong en Yildirim

Ajax heeft met de jeugdspelers John Goossens, Jeffrey Sarpong en Murat Yildirim overeenstemming bereikt over hun contracten. De Ajacieden tekenden een contract dat ingaat op 1 november 2005 en loopt tot en met 30 juni 2008.

John Goossens, die op 25 juli 1988 in Heemstede werd geboren, speelt sinds 1998 bij Ajax. Op dit moment speelt Goossens in Ajax A1 van trainer Sonny Silooy. In september was de aanvaller actief op het WK onder 17 in Peru waar het Nederlandse team een fraaie derde plaats behaalde.

De 17-jarige Jeffrey Sarpong (3 augustus 1988) speelt sinds zijn zevende in de jeugd van Ajax. Daarvoor speelde de middenvelder bij Abcoude. Sarpong speelt dit seizoen in de A1, dat op het moment tweede op de ranglijst staat in de nationale competitie. Ook Sarpong maakte deel uit van het succesvolle Nederlands elftal onder 17 dat onlangs derde werd op het WK.

Murat Yildirim kwam als B-junior naar de jeugdopleiding van Ajax. Daarvoor speelde de 18-jarige middenvelder bij Hellas Sport. Afgelopen juni werd Yildirim op Sportpark de Toekomst verkozen tot Jeugdspeler van het Jaar. Dit seizoen speelt hij in het Beloftenelftal van trainer John van den Brom.