Menu
Ajax contracteert Groothuizen

Ajax contracteert Groothuizen

Ajax heeft doelman Indy Groothuizen (Alkmaar, 22 juli 1996) gecontracteerd. De A-junior speelt sinds 2008 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende een contract dat met terugwerkende kracht op 1 januari 2015 ingaat en loopt tot en met 30 juni 2018.

Groothuizen maakte op 8 december 2014 zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax in de Jupiler League wedstrijd Jong Ajax - RKC Waalwijk (3-2). In totaal speelde hij vier officiële wedstrijden voor het beloftenelftal. Het betreft het eerste contract voor de talentvolle keeper. ,,Ik ben enorm trots, dit is een beloning van jaren hard werken’’, aldus Groothuizen over zijn verbintenis.

De praktijk leert dat keepers minder snel een profcontract tekenen dan veldspelers. ,,Als keeper moet je soms geduldig zijn", zegt Groothuizen. ,,Toen ik mee mocht naar Qatar voelde ik dat Ajax met me door wilde. Mijn doel is nu om fit te blijven en op de deur te blijven kloppen bij het eerste elftal. Hopelijk lukt het om over een paar jaar als eerste keeper van Ajax in de ArenA te spelen."

Keeperstrainer René Stam is trots op zijn doelman. ,,Indy heeft heel veel talent, zijn postuur is goed, hij is tweebenig, voetbalvaardig en tactisch erg goed. Kortom; alles wat je een perfecte keeper maakt. Dit seizoen zal hij zijn wedstrijden afwisselend spelen bij de A1 en Jong Ajax. Volgend jaar maakt hij voor vast de stap naar Jong Ajax."

Tekst en foto: Ajax.nl

Directeur voetbalzaken Marc Overmars en Indy Groothuizen ondertekenen het contract. Directeur voetbalzaken Marc Overmars en Indy Groothuizen ondertekenen het contract.
Keepers onder elkaar: Indy Groothuizen en directeur marketing Edwin van der Sar. Keepers onder elkaar: Indy Groothuizen en directeur marketing Edwin van der Sar.