Menu
Ajax contracteert Henri Toivomaki

Ajax contracteert Henri Toivomaki

Ajax heeft Henri Toivomaki (19) gecontracteerd. De Finse jeugdinternational tekent een contract tot en met 30 juni 2013, met een optie voor nog eens twee seizoenen.

Toivomaki werd op 21 februari 1991 geboren in Hyvinkää in Finland. Hij is afkomstig van FC Lahti en is Fins jeugdinternational. De verdediger was eerder dit seizoen reeds op proef in Amsterdam. Hij voegt zich in eerste instantie bij de selectie van Jong Ajax.

,,Mijn snelheid is een van mijn pluspunten. Daarnaast behoort ook de passing tot een van mijn betere kwaliteiten.”, aldus de verdediger, die naar eigen zeggen als rechtsback het beste uit de voeten kan.

Toivomaki had de afgelopen periode een handig contactpersoon in Finland. Jari Litmanen praatte de nieuwe Ajacied uitgebreid bij over de club. ,,Vorig seizoen was ik bij FC Lahti teamgenoot van Litmanen. Uiteraard was het voor mij heel handig om zo’n contact te hebben. Als er iemand in Finland is die veel van Ajax weet, dan is het Jari wel.” Litmanen vertelde Toivomaki veel over Ajax. ,,Hij vertelde me dat Ajax voor jonge spelers een geweldige club is. Juist omdat jonge talenten er de kans krijgen zich te ontwikkelen. Er zit echt een idee achter.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Toivomaki schudt Frank de Boer de hand. Toivomaki schudt Frank de Boer de hand.
De nieuwe Ajacied met algemeen directeur Rik van den Boog. De nieuwe Ajacied met algemeen directeur Rik van den Boog.