Menu
Ajax contracteert jeugdspeler Acolatse

Ajax contracteert jeugdspeler Acolatse

Ajax heeft jeugdspeler Elton-Ofoi Acolatse gecontracteerd. De jeugdinternational uit de B1 werd op 25 juli 1995 geboren in Amsterdam. De buitenspeler, die sinds 2003 in de jeugdopleiding van Ajax speelt, tekent een contract dat loopt tot en met 30 juni 2015. Het contract gaat in per 1 juli 2012.

Technisch manager bovenbouw Wim Jonk is blij dat Elton Acolatse is vastgelegd. ,,Elton is een speler met specifieke kwaliteiten. Hij speelt heel intuïtief, dat is een enorm krachtexponent van hem. Elton kan van niets iets maken en kan zowel links- als rechtsbuiten spelen. Hij is nog jong en speels in zijn spel. Nu moet hij leren betere keuzes te maken. Dat hij kiest voor een goede bal in plaats van een mooie bal. Met individuele trainingen gaan we aan de slag om hem die betere keuzes aan te leren."

Voor Elton Acolatse zelf is het een derde hoogtepunt in een succesvol seizoen. ,,Dit is een mooi jaar, ja", beaamt de Ajacied die al sinds zijn zevende jaar in de jeugdopleiding speelt. ,,We wonnen de AEGON Future Cup, werden kampioen met de B1, vandaag het contract en vanaf dinsdag ben ik met Oranje onder 17 het EK in Slovenië. Mijn doel is nu zo snel mogelijk in het eerste van Ajax te komen en dan heel lang bij Ajax te spelen."

Tekst en foto's: Ajax.nl

Wim Jonk overhandigt de nieuwe contractant zijn shirt. Wim Jonk overhandigt de nieuwe contractant zijn shirt.
Elton Acolatse en Jeroen Slop maken de verbintenis officieel. Elton Acolatse en Jeroen Slop maken de verbintenis officieel.