Menu
Ajax contracteert jeugdspeler Busse

Ajax contracteert jeugdspeler Busse

Ajax heeft jeugdspeler Mike Busse gecontracteerd. De speler uit de A1 tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2012 en loopt tot en met 30 juni 2013, met een optie voor nog een seizoen.

Busse werd op 9 februari 1993 geboren in Woerden. De verdediger speelt sinds 2007 in de jeugdopleiding van Ajax. Daarvoor was hij actief voor Alphense Boys uit Alphen aan den Rijn. In die tijd was de huidige verdediger nog spits. ,,Maar ik wist toen ik in de C1 van Ajax kwam al dat de spits hier niet mijn positie zou worden. De testwedstrijd had ik op het middenveld gespeeld en ik kwam ook als centrale verdediger in actie," aldus Busse zelf. ,,Ik krijg vaak de vraag of ik meer rechtsback ben of centrale verdediger. Het maakt mij niet. Ik kan op beide posities uit de voeten en op beide plaatsen kan en mag ik mee opkomen."

Dit seizoen heeft Busse nog veel te winnen. Nadat hij donderdag al bij de selectie van Jong Ajax zat, die de beker pakte, heeft hij met zijn eigen team Ajax A1 nog twee duels te gaan. ,,We moeten kampioen worden. Dat is het eerste doel", heeft de Woerdense speler oog voor de korte termijn.

Mike Busse zet zijn handtekening onder het contract. Mike Busse zet zijn handtekening onder het contract.

Wim Jonk overhandigde als technisch manager bovenbouw het felbegeerde shirt aan de kersverse contractant. ,,Hier is het allemaal om te doen", sprak Jonk tegen Busse. ,,Mike heeft dit contract volledig aan zichzelf te danken. Hij heeft waardering afgedwongen voor het harde werk. Hij heeft een goed overzicht en staat vaak op de goede plaats. Hij moet nog stappen maken om te groeien naar wat de norm van Ajax is. Daar werkt hij keihard voor. Op naar zijn volgende contract!"

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Henri van der Aat tekent samen met Busse het contract. Henri van der Aat tekent samen met Busse het contract.