Menu
Ajax contracteert jeugdspeler Schenk

Ajax contracteert jeugdspeler Schenk

Ajax heeft jeugdspeler Xandro Schenk gecontracteerd. De centrale verdediger uit de A1 werd op 28 april 1993 geboren in Almere. De speler, die sinds 2002 in de jeugdopleiding van Ajax speelt, tekent een contract dat loopt tot en met 30 juni 2014, met een optie voor nog een seizoen. Het contract gaat in per 1 juli 2012.

,,Hier heb ik altijd van gedroomd”, sprak een trotse Schenk nadat hij zijn handtekening onder het contract had gezet. ,,Dit is mijn tiende seizoen hier. Prachtig dat ik nu met een contract beloond wordt.”

Schenk revalideert momenteel van een zware knieblessure. Half oktober scheurde hij de voorste kruisband van zijn linkerknie af. ,,Natuurlijk is het lastig om tijdens je blessure een contract af te dwingen, maar ze weten bij Ajax al tien jaar wat ik kan.”

Technisch manager bovenbouw Wim Jonk beaamt de woorden van Schenk. ,,Xandro is behoorlijk veelzijdig. Hij kan zowel linksback als centraal in de verdediging spelen. De laatste tijd heeft hij veel blessureleed gekend. Daarbij heeft hij aangetoond dat het mentaal goed bij hem zit. Hij is een knokker.”

Bekijk later op Ajax TV een interview met Xandro Schenk en Wim Jonk.


Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wim Jonk feliciteert Xandro Schenk met zijn contract. Wim Jonk feliciteert Xandro Schenk met zijn contract.
Xandro Schenk en financieel directeur Jeroen Slop zetten hun handtekening onder het contract. Xandro Schenk en financieel directeur Jeroen Slop zetten hun handtekening onder het contract.