Menu
Ajax contracteert jeugdspeler Van der Wiel

Ajax contracteert jeugdspeler Van der Wiel

Ajax heeft vandaag met jeugdspeler Gregory van der Wiel overeenstemming bereikt over een contract. Van der Wiel tekende een contract voor twee jaar, dat ingaat op 1 juli 2006.

Gregory van der Wiel, die op 3 februari 1988 in Amsterdam is geboren, speelt sinds juni 1996 bij Ajax. In juni 2002 maakte de centrale verdediger de overstap naar HFC Haarlem, de club waarmee Ajax een technisch samenwerkingsverband heeft, om per juli 2005 terug te keren naar Ajax. Dit seizoen speelt de 18-jarige Van der Wiel in de A1 van trainers Sonny Silooy en Dick de Groot. Volgend seizoen zal hij de overstap naar Jong Ajax maken.

De Amsterdammer is blij met zijn overeenkomst met Ajax, na de 'tussenstop' in Haarlem. ,,Mijn mentalitieit en instelling waren niet zo goed. Bij Haarlem ben ik volwassener geworden en dat was even nodig." Toen Ajax hem vorig jaar weer vroeg voor de A-jeugd, hoefde hij niet lang na te denken, ondanks belangstelling van andere clubs. ,,Ik kom uit Amsterdam, dus het is dichtbij. Maar buiten dat, Ajax is mijn club."

De rechtsbenige verdediger is ambitieus: ,,Over twee jaar wil ik in de ArenA staan."