Menu
Ajax contracteert jeugdspelers

Ajax contracteert jeugdspelers

Ajax heeft twee jeugdspelers gecontracteerd. Django Warmerdam (2 september 1995) en Aschraf El Mahdioui (24 mei 1996) bereikten overeenstemming met de club. De contracten van beide middenvelders kennen een looptijd van twee jaar, tot en met 30 juni 2016. In beide contracten is voor Ajax een optie opgenomen voor nog een jaar, tot en met 30 juni 2017.

Warmerdam speelt vanaf 2003 in de jeugdopleiding van Ajax. Het komende seizoen maakt hij deel uit van de selectie van Jong Ajax. El Mahdioui speelt vanaf vorig seizoen in de jeugdopleiding van Ajax. Daarvoor speelde de A-junior voor A.V.V. Zeeburgia. Voor beide spelers betreft het hun eerste contract.

,,Ik ben ontzettend blij met deze verbintenis", vertelt aanvallende middenvelder Warmerdam. ,,Ik speel sinds mijn zevende bij Ajax en na elf jaar teken ik dit contract; een beloning voor al het harde werken. Ik heb me ontwikkeld de afgelopen jaren en krijg nu de kans me nog verder te ontwikkelen. Komend seizoen wil ik fysiek sterker worden en hoop ik zo snel mogelijk mijn debuut te maken in de Jupiler League. Uiteindelijk wil ik natuurlijk in het eerste van Ajax komen."

Aschraf El Mahdioui beleeft mooie weken. Onlangs werd hij uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, dinsdag zette hij zijn handtekening onder zijn eerste contract. ,,Dit contract betekent dat Ajax vertrouwen in me heeft", aldus de creatieve middenvelder, die dit seizoen bij de A-jeugd begint. ,,Ik denk dat ik stappen heb gemaakt het afgelopen jaar en hoop dat nu weer te kunnen doen. Ik ben tweebenig, heb een aardige techniek en kan met mijn steekpass iemand vrij voor het doel zetten. Qua lopen en snelheid valt er nog winst te boeken. Daar ben ik sinds oktober vorig jaar hard op aan het trainen."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Marc Overmars en Aschraf El Mahdioui. Marc Overmars en Aschraf El Mahdioui.
Django Warmerdam dankt zijn mooie voornaam aan de Amerikaanse artiest Jango Edwards, die zijn ouders ooit zagen optreden in het voorprogramma van de band Supertramp. Django Warmerdam dankt zijn mooie voornaam aan de Amerikaanse artiest Jango Edwards, die zijn ouders ooit zagen optreden in het voorprogramma van de band Supertramp.
Mooie weken voor El Mahdioui: eerst uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, nu zijn eerste contract getekend. Mooie weken voor El Mahdioui: eerst uitgeroepen tot Talent van de Toekomst, nu zijn eerste contract getekend.
Django Warmerdam: aanvallende middenvelder, die makkelijk zijn mannetje kan passeren en beschikt over een goed schot. Django Warmerdam: aanvallende middenvelder, die makkelijk zijn mannetje kan passeren en beschikt over een goed schot.