Menu
Ajax contracteert jeugdspelers

Ajax contracteert jeugdspelers

Ajax heeft twee jeugdspelers gecontracteerd. A-junior Sergio Padt en B-junior René Osei Kofi hebben vrijdag een contract ondertekend dat loopt van 1 juli 2008 tot en met 30 juni 2011. Padt maakt vanaf volgend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. Kofi wordt na dit seizoen overgeheveld naar de A-junioren.

Sergio Padt maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. Sergio Padt maakt komend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax.

Met een blij gezicht stapte Sergio Padt vrijdagmiddag uit het kantoor van technisch directeur Martin van Geel. Hij had zojuist zijn eerste contract getekend, dat hem de komende drie jaar aan Ajax verbindt. In zijn gezelschap onder andere zijn keeperstrainer Jan Splinter, die hem de afgelopen jaren van nabij meemaakte op de Toekomst. ,,Sergio is een groot talent", aldus de trainer.

Voordat Padt bij Ajax kwam, speelde de doelman bij Hoofddorp en daarvoor bij Pancratius. Nu is hij eerstejaars A-junior. ,,De kracht van Sergio is dat hij compleet is", weet de trainer uit ervaring. ,,Hij heeft de lengte mee, kan goed meevoetballen, is sterk in één-tegen-één-situaties en is alles wat ik van een Ajax-keeper verwacht."

René Osei Kofi gaat zich proberen te bewijzen bij de A-jeugd. René Osei Kofi gaat zich proberen te bewijzen bij de A-jeugd.

Samen met de keeperstrainer heeft Padt doelstellingen gemaakt. ,,Dat doen we elk jaar", zegt Padt. ,,En elk jaar hebben we de doelstelling gehaald. Het doel voor komend jaar is dat ik een vaste plaats in Jong Ajax krijg. Daar moet ik hard voor werken. Vooral mijn mentale weerbaarheid kan beter", aldus een realistische maar enthousiaste keeper.

Twee uur later was het de beurt aan René Osei Kofi. De B-junior is bezig aan zijn eerste seizoen bij Ajax en tekende een driejarig contract. Komend seizoen maakt hij de overstap naar de A-jeugd. ,,Ik had nooit verwacht dat ik al zo snel een contract zou kunnen tekenen", zei de rechtsback. ,,Dit is pas mijn eerste seizoen bij Ajax. Vorig jaar speelde ik nog bij Zeeburgia. Volgens mij heeft Ajax vertrouwen in me." Osei Kofi hoopt dat dit eerste contract het échte begin is van een mooie carrière. ,,Eerst wil ik me bewijzen bij de A1 en dan hoop ik via Jong Ajax in het eerste te komen. En de Champions Leaguefinale lijkt me natuurlijk ook mooi."