Menu
Ajax contracteert jeugdspelers

Ajax contracteert jeugdspelers

Ajax heeft vandaag met de jeugdspelers Tom Kalkhuis en Javier Martina overeenstemming bereikt over hun contracten. Beiden tekenden een tweejarig contract dat ingaat op 1 juli 2005. Voorts verlengde Robin Muller van Moppes zijn overeenkomst.

Tom Kalkhuis, die op 15 mei 1986 in Amsterdam werd geboren, begon zijn voetbalcarrière bij sv Diemen. Hij kwam bij Ajax in de C2 van de jeugdopleiding terecht. De rechterspits is tevens jeugdinternational in Oranje onder 19 jaar. Volgend seizoen zal Kalkhuis spelen in het tweede elftal van Ajax.

Javier Martina speelt pas zijn eerste seizoen bij Ajax. De 18-jarige aanvaller speelt in de A1 en is tevens actief in Oranje onder 18 jaar. Hij begon zijn voetbalcarrière bij SV Bijlmer en heeft daarna bij FC Omniworld en Amstelveen Heemraad gespeeld. Bij deze Amstelveense club werd hij vorig jaar door Ajax gescout. Martina zal volgend seizoen de overstap naar Jong Ajax maken.

Contractverlenging Muller van Moppes

Robin Muller van Moppes (20) heeft voor een jaar bijgetekend. Zijn contract loopt nu tot 1 juli 2006. De middenvelder herstelt op dit moment van een knieblessure die hij in december 2004 opliep. Hij speelde dit seizoen 11 officiële wedstrijden voor Jong Ajax.