Menu
Ajax contracteert jeugdspelers Van Duin en Tayeb

Ajax contracteert jeugdspelers Van Duin en Tayeb

Ajax heeft vandaag met jeugdspelers Marco van Duin en Chakib Tayeb overeenstemming bereikt over hun contracten. Van Duin tekende een contract voor twee jaar, Tayeb een contract voor een jaar. Beide contracten gaan in op 1 juli 2006.

Marco van Duin, die op 11 februari 1987 in Alkmaar werd geboren, speelt bij Ajax sinds juli 1997. Via de Talentendagen van Ajax kwam de keeper terecht in de D2 van de jeugdopleiding. Dit seizoen traint de 19-jarige Van Duin met Jong Ajax en speelt hij zijn wedstrijden in de A1. Volgend seizoen maakt hij definitief de overstap naar het Beloftenelftal.

Chakib Tayeb, die op 10 februari 1987 in Amsterdam werd geboren, begon zijn voetbalcarrière bij Hellas Sport. Daar werd de nu 19-jarige linksbuiten door HFC Haarlem gescout. Tayeb kwam in augustus 2004 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Hij begon in de A2 onder leiding van Hennie de Regt. Op dit moment speelt hij in de A1 van trainers Sonny Silooy en Dick de Groot. Volgend seizoen zal hij de overstap naar Jong Ajax maken.