Menu
Ajax contracteert Jordi Bitter

Ajax contracteert Jordi Bitter

Ajax heeft jeugdspeler Jordi Bitter gecontracteerd. De aanvaller tekent een contract dat loopt tot en met 30 juni 2014. De 17-jarige jeugdinternational werd op 19 januari 1994 geboren in Amsterdam.

Bitter begon zijn voetbalcarrière op zesjarige leeftijd bij het Amsterdamse DCG en nadat hij verhuisde naar het Noord-Hollandse Oudkarpsel speelde hij bij DTS. In 2006 maakte de toen 12-jarige Bitter de overstap naar AZ. Na twee jaar maakte hij de overstap naar Haarlem en in 2010 kwam hij in de jeugdopleiding van Ajax. Nog geen jaar later tekent hij dus een driejarig contract. ,,Dat is heel bijzonder", vindt de jonge Noord-Hollander. ,,Dit maak je niet vaak mee. Ik hoopte hier op, geloofde er ook in. Maar als het dan gebeurt is het mooi. Ik heb in dit jaar een goede ontwikkeling doorgemaakt, mede dankzij trainer Robin Pronk."

Dat leverde hem een selectie voor het WK-team van Onder 17 op. Vrijdagochtend vertrekt Bitter en het Nederlands team naar Mexico waar vanaf volgende week de groepswedstrijden op het programma staan. ,,Mijn eerste doel voor volgend seizoen is een basisplaats in Ajax A1. Dan zien we wel weer verder. Ik richt me op de spitspositie, maar kan ook als rechtsbuiten spelen. Op die plaats richt ik me in het Nederlands team tijdens het WK."

Tekst en foto: Ajax.nl