Menu
Ajax contracteert Leonardo

Ajax contracteert Leonardo

Ajax heeft zojuist overeenstemming bereikt over de overgang van Leonardo Vitor Santiago van NAC Breda naar Ajax. Het contract van Leonardo met Ajax gaat in op 1 januari 2007 en loopt tot 30 juni 2009.

De Braziliaanse aanvaller werd op 9 maart 1983 geboren in Rio de Janeiro. Op 11-jarige leeftijd kwam hij naar Nederland. In het najaar van 2000 debuteerde hij op zijn zeventiende bij Feyenoord. Vanaf januari 2006 speelde hij voor NAC Breda. Leonardo, gezegend met een individuele actie, is een pijlsnelle aanvaller die voor alle posities in de aanval in aanmerking komt.

Leonardo in dienst van NAC tegenover John Heitinga. Leonardo in dienst van NAC tegenover John Heitinga.

Leonardo 'ongelooflijk' blij met Ajax

Leonardo straalt van oor tot oor nadat hij zijn handtekening heeft gezet onder een 2,5 jarig contract. Dat hij halverwege het seizoen instapt, vindt hij geen nadeel. ,,Nee, hoor. Ik ben er zo een half jaar eerder dan de eventuele nieuwe spelers die pas in juli komen. Dan kan ik wennen aan de spelersgroep, vrienden maken en iets opbouwen met de jongens."
Van de spelers die hij al kent, noemt hij Sneijder en Heitinga. ,,Ik speel al vanaf mijn elfde, twaalfde jaar in Nederland, dus bij de jeugd hebben we al veel tegen elkaar gespeeld." Al die jaren in Nederland hebben er voor gezorgd dat de Braziliaan ondertussen in het Nederlands denkt. ,,Maar mijn gevoel is nog wel Braziliaans hoor", haast de aanvaller zich te zeggen.

Dat gevoel zorgde er voor dat hij uiteindelijk koos voor Ajax, terwijl er ook andere clubs interesse hadden. ,,De gesprekken die ik met Ajax voerde waren anders dan die met de andere clubs. Ik voelde mij bij de mensen van Ajax het prettigste. Ik kijk niet puur naar het geld, ik wil ook sportief een goed gevoel bij een club hebben. Ajax is gewoon een topclub en ik verwacht heel veel van Ajax. Ajax verwacht veel van mij en zo hoort dat ook als je de top wilt halen. Ik wil Ajax nog sterker maken. Dat we om het kampioenschap gaan strijden. Dit jaar nog, want ik denk dat Ajax PSV in de tweede helft van het seizoen nog wel kan achterhalen!"