Menu
Ajax contracteert Markus Bay

Ajax contracteert Markus Bay

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Markus Bay. De middenvelder tekende in Amsterdam een contract dat met terugwerkende kracht ingaat op 1 juli 2013 en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2016.

Bay werd op 17 februari 1997 geboren in Brøndby, Denemarken. De 16-jarige jeugdinternational is afkomstig van Brøndby IF. Hij gaat vol ambitie aan zijn eerste seizoen bij Ajax beginnen. ,,Ik ben klaar voor de stap naar de grootste club van Nederland. Vorig seizoen heb ik Ajax in de UEFA Champions League zien spelen. Ook heb ik Ajax Onder 19 in de NextGen Series gevolgd. Toen ik die wedstrijden zag wist ik het zeker: ik wil naar Ajax.”

Op Ajax TV zie je later deze vrijdag een uitgebreid interview met Markus Bay. Daarin spreekt hij onder andere over zijn Deense landgenoten bij Ajax en de wereldberoemde jeugdopleiding.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Directeur Voetbalzaken Marc Overmars en Marcus Bay houden het Ajax-shirt omhoog. Directeur Voetbalzaken Marc Overmars en Marcus Bay houden het Ajax-shirt omhoog.
Markus Bay: ,,Ik ben klaar voor de stap naar de grootste club van Nederland." Markus Bay: ,,Ik ben klaar voor de stap naar de grootste club van Nederland."