Menu
Ajax contracteert Melvin Vissers

Ajax contracteert Melvin Vissers

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Melvin Vissers. De middenvelder tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2012 en een looptijd heeft van 3 seizoenen, tot en met 30 juni 2015.

Vissers werd geboren op 11 februari 1996 in Den Haag. De 16-jarige jeugdinternational is afkomstig van Sparta Rotterdam. Daarvoor was hij actief voor ODB, VELO en Haaglandia. Hij viert zijn verjaardag op dezelfde dag, 11 februari, als een andere (oud-) Ajacied. ,,Ja, dat weet ik wel", glundert de aanvallende middenvelder. ,,Rafael van der Vaart is een van mijn voorbeelden. Ook Iniesta en Xavi zijn voor mij helden."

Melvin Vissers tekent voor drie seizoenen bij Ajax. Melvin Vissers tekent voor drie seizoenen bij Ajax.

De net zestienjarige jeugdinternational is blij straks bij Ajax onder contract te staan. ,,Het is voor mij een mooie uitdaging. Ik ken al veel jongens hier doordat zij teamgenoten zijn bij Oranje onder 16. Ik hoop mij hier goed te ontwikkelen en zo snel mogelijk in het eerste elftal te komen. Maar ik zal volgend seizoen bij Ajax B1 starten. Daarom ga ik volgende week ook kijken bij de AEGON Future Cup waar de huidige B1 speelt."

Bij Sparta wordt de geboren Hagenaar ingezet als aanvallende middenvelder. ,,Ik ben meer van de passing dan van de goals. Andere kwaliteiten dan passing, zijn mijn snelheid en diepgang. Bij Oranje word ik overigens meer controlerend ingezet en dat gaat me ook goed af."

Ajax is blij dat Vissers voor Ajax kiest. Technisch manager bovenbouw Wim Jonk, namens het technisch hart: ,,Melvin is een technisch sterke speler. Hij heeft bepaalde eigenschappen, zoals veel diepgang en een goede traptechniek, die we graag bij Ajax zien."

Melvin Vissers is de elfde jeugdspeler die onlangs een (nieuw) contract tekende. Mickey van der Hart, Chiel Kramer, Stefano Denswill, Mitchell Dijks, Ruben Ligeon, Jody Lukoki, Lesley de Sa, Peter Leeuwenburgh, Sven Nieuwpoort en Davy Klaassen gingen Vissers de afgelopen maanden voor.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Financieel directeur Jeroen Slop feliciteert Melvin Vissers met zijn contract. Financieel directeur Jeroen Slop feliciteert Melvin Vissers met zijn contract.