Menu
Ajax contracteert Mido

Ajax contracteert Mido

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Mido (Ahmed Hossam). De aanvaller is transfervrij en afkomstig van Middlesbrough. De Egyptenaar tekent in Amsterdam een contract dat per direct in gaat op en loopt tot en met 30 juni 2011.

Mido werd op 23 februari 1983 geboren in Caïro. De spits stond voor zijn komst naar Amsterdam in Engeland onder contract bij Middlesbrough, maar speelde sinds januari 2010 op huurbasis voor West Ham United. Mido speelde al eerder voor Ajax. In 2001 kwam hij over van het Belgische AA Gent. In 2003 vertrok hij naar Frankrijk, om bij Olympique Marseille te gaan voetballen. In totaal speelde hij destijds 57 officiële wedstrijden in het Ajax-shirt en maakte hij in die duels 23 doelpunten.

Martin Jol: ,,We hadden behoefte aan een extra aanvaller en we zijn lang bezig geweest om met beperkte middelen toch iemand te kunnen halen. Ik ben blij dat het eindelijk rond is. We hebben zojuist de aanvraag voor een werkvergunning gedaan, zolang we die niet hebben mag hij niet met ons meetrainen. We rekenen dus op korte termijn niet op hem, ook al omdat hij een trainingsachterstand heeft.''

Onlangs bekeek Mido, in gezelschap van Martin en Cock Jol (l), de eerste training van André Ooijer. Onlangs bekeek Mido, in gezelschap van Martin en Cock Jol (l), de eerste training van André Ooijer.