Menu
Ajax contracteert Nemanja Gudelj

Ajax contracteert Nemanja Gudelj

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Nemanja Gudelj en AZ. De middenvelder tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2015 en een looptijd heeft van vijf seizoenen, tot en met 30 juni 2020.

Gudelj werd op 16 november 1991 geboren in Belgrado, Servië. Hij speelde tot nu toe 50 wedstrijden voor AZ en maakte daarin twaalf doelpunten. Voor zijn komst naar AZ kwam de Servische international uit voor NAC Breda.

Ajax-trainer Frank de Boer toonde zich verheugd met de komst van Gudelj. Met name het vroege tijdstip van bekendmaking, nog voor het einde van de huidige competitie, is volgens de coach heel belangrijk. ,,Het nieuwe seizoen begint al vroeg voor ons met eind juli de eerste wedstrijd in de voorronde UEFA Champions League. Het is daarom belangrijk dat we zo snel mogelijk de selectie op orde hebben. We proberen daarom slagvaardig te zijn, iets wat bij deze transfer goed gelukt is. Natuurlijk komen er wellicht nog meer nieuwe spelers, maar de komst van Nemanja Gudelj is in ieder geval een eerste belangrijke stap. Ik ben zeer blij met zijn komst.”

Over de kwaliteiten van Gudelj zei De Boer: ,,We hebben gekeken naar wat voor soort spelers we missen in onze huidige selectie. Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we zo nu en dan een bepaalde energie in het elftal missen. In bepaalde wedstrijden heb je spelers nodig die niet alleen op techniek het verschil kunnen maken, maar ook fysiek en qua uitstraling. Je moet af en toe een ‘beukie’ kunnen uitdelen. Christian Poulsen was daar twee seizoenen lang een goed voorbeeld van. Sinds zijn vertrek zijn we op zoek gegaan naar een andere speler die onze jonge selectie op sleeptouw kan nemen. Met de komst van Nemanja hebben we nu iemand in huis die al die verschillende kwaliteiten verenigt én er een winnaarsmentaliteit aan koppelt. Hij laat niets aan het toeval over. Zowel binnen als buiten het veld. Hij is echt een voorbeeldprof.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer: ,,Ik ben zeer blij met de komst van Nemanja Gudelj. Hij is echt een voorbeeldprof." Frank de Boer: ,,Ik ben zeer blij met de komst van Nemanja Gudelj. Hij is echt een voorbeeldprof."