Menu
Ajax contracteert Nick Viergever

Ajax contracteert Nick Viergever

Ajax heeft overeenstemming bereikt met AZ en Nick Viergever over zijn overgang naar Ajax. De verdediger tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2014 en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2018. De transfer is onder voorbehoud van de uitslag van de medische keuring en de afhandeling van enkele formaliteiten.

Viergever werd op 3 augustus 1989 geboren in Capelle aan den IJssel. Hij doorliep de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam en debuteerde op 10 mei 2009 in het eerste elftal. De afgelopen vier seizoenen speelde de linkspoot bij AZ.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars laat weten dat het technisch hart van Ajax blij is met deze transfer: ,,Frank, Dennis, Wim en ik hebben Nick al een tijd op het oog. We wilden hem er graag bij hebben en we zijn dus blij dat het gelukt is. Nick heeft een goeie leeftijd en meer dan 200 wedstrijden in het betaald voetbal op zijn naam. Hij is centraal achterin inzetbaar, maar ook als linksback en op het middenveld. Al met al een betrouwbare speler die we op meerdere posities goed kunnen gebruiken bij Ajax."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees