Menu
Ajax contracteert Nicolás Lodeiro

Ajax contracteert Nicolás Lodeiro

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Nicolás Lodeiro. De Uruguayaanse voetballer tekent in Amsterdam een contract dat op 1 februari 2010 in gaat en een looptijd heeft van twee en een half seizoen, tot en met 30 juni 2012. In de overeenkomst is een optie voor nog 2 jaar opgenomen.

Lodeiro werd geboren op 21 maart 1989 in Paysandu, Uruguay. De aanvallende middenvelder speelde voor zijn komst naar Amsterdam voor Club Nacional.

Op 14 november 2009 maakte Lodeiro zijn debuut voor zijn nationale elftal, hij speelde tot nu toe twee wedstrijden voor Uruguay.

,,Ik ben blij dat ik nu bij Ajax ben", aldus Lodeiro. ,,Ajax is bekend en beroemd in Uruguay. Wat voor een type voetballer ik ben? Nou, zodra ik het shirt aantrek en het veld opstap ben ik een ander mens. Dan wil ik alleen maar winnen."

Met Lodeiro is het aantal Urugyanen, na het vertrek van Silva, weer op twee. Met Lodeiro is het aantal Urugyanen, na het vertrek van Silva, weer op twee.

Trainer Martin Jol is blij met zijn nieuwe speler. ,,We hadden hem al op het oog en een keer of vijf, zes bekeken. Hij speelt in het nationale elftal van Uruguay waardoor Luis Suarez hem heel goed kent. Luis is heel enthousiast. Wij dachten dat wij kansloos waren in de onderhandelingen omdat hij al naar AZ zou gaan, maar ik denk dat Luis, die eigenlijk mijn beste scout in deze was, een belangrijke rol heeft gespeeld om hem naar Ajax te krijgen. Lodeiro is een vaardige speler die zowel achter de spits als linkshalf kan spelen."

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Lodeiro toont zijn shirt. Hij zal gaan spelen met nummer 45. Lodeiro toont zijn shirt. Hij zal gaan spelen met nummer 45.

Houd Ajax TV in de gaten voor een reactie van Lodeiro