Menu
Ajax contracteert nieuw eSports-talent 

Ajax contracteert nieuw eSports-talent 

Ajax heeft zijn eSports-team uitgebreid met de komst van Lev Vinken. Het 17-jarige talent doorloopt komend jaar het talentenprogramma van ABN AMRO en wordt voor één seizoen verhuurd aan Sparta Rotterdam, waarvoor hij gaat uitkomen in de eDivisie.

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax, over het aantrekken van Lev: ,,Net als op het veld vinden we ook in eSports talentontwikkeling belangrijk. Lev viel al op bij de Ziggo eBattle: The Qualifier die wij samen met onze hoofdsponsor Ziggo in de ArenA hebben georganiseerd. Op dit toernooi was hij de beste van 256 fans, waarna hij voor één dag namens Ajax mocht uitkomen op een internationaal toernooi. Rond Lev gaan we intensief samenwerken met ABN AMRO om hem te helpen met het ontwikkelen van zijn talent. Met onze Partner van de Toekomst gaan we hem op verschillende vlakken begeleiden om te zorgen dat hij uiteindelijk zijn talent optimaal kan benutten en zijn ambities waar kan maken. Daarom hebben we ook gekozen voor een verhuurconstructie met Sparta Rotterdam, zodat hij daar ervaring op kan doen. Dani speelt voor ons in de eDivisie en Lev komt namens Sparta uit in de virtuele Eredivisie." 

Voor Lev komt er een droom uit: ,,Ik kom uit Amsterdam en ben van kleins af aan Ajacied. Ik heb zelfs meegedaan aan meerdere talentendagen op De Toekomst, maar was helaas net niet goed genoeg op het veld. Gelukkig wel met de controller! Ik weet dat ik nog veel moet leren en om mij daarbij te helpen word ik goed begeleid door Ajax, ABN AMRO en mijn management Bundled. Ik kijk ernaar uit om veel te leren van Koen en Dani, die inmiddels al ervaring hebben opgedaan bij Ajax en ga er alles aan doen om volgend seizoen een plekje te veroveren bij Ajax eSports. Voor komend seizoen ben ik heel blij dat ik voor Sparta mag uitkomen in de eDivisie.''

Tekst en beeld: Ajax.nl