Menu
Ajax contracteert Niklas Moisander

Ajax contracteert Niklas Moisander

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Niklas Moisander. De verdediger is afkomstig van AZ. Hij tekent een contract dat per direct ingaat en een looptijd heeft van drie seizoenen, tot en met 30 juni 2015.

Marc Overmars was als directeur voetbalzaken de afgelopen weken nauw betrokken bij de uitgaande transfers van Jan Vertonghen, Mounir El Hamdaoui, Rodney Sneijder, Dario Cvitanich, Aras Özbiliz en Vurnon Anita en de verhuur van Geoffrey Castillion. Na Ilan Boccara en Tobias Sana zag Overmars dinsdag Niklas Moisander zijn handtekening zetten onder een contract dat hem aan Ajax bindt.

,,Ik ben blij dat alles met AZ professioneel en netjes is verlopen en dat zij hem deze transfer gunden'', vertelt Overmars. ,,Het was bekend dat we op zoek waren naar een ervaren centrale verdediger en dat we Niklas voor die positie wilden hebben. Hij is in de kracht van zijn leven en hij wilde zelf dolgraag naar Ajax, hij kent de club. Hij kon bijvoorbeeld ook naar Anderlecht, maar dit is wat hij wilde. Dat was bij ons bekend en dat straalde hij ook uit toen we elkaar de hand schudden.''

Moisander werd geboren op 29 september 1985 in Turku, Finland. De international kwam in de zomer van 2003 van TPS Turku naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in de A1 en later in Jong Ajax speelde. In 2006 vervolgde hij zijn carrière als profvoetballer bij FC Zwolle. In 2008 vertrok Moisander naar AZ.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst