Menu
Ajax contracteert Oleguer

Ajax contracteert Oleguer

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Oleguer Presas Renom van FC Barcelona. De Spanjaard Oleguer (Sabadell, 2 februari 1980) ondergaat maandag nog de medische keuring. Daarna tekent hij een contract dat direct ingaat en loopt tot en met 30 juni 2011.

Ajax heeft een optie in het contract om de verbintenis met nog een extra jaar te verlengen. Afgelopen dinsdag bereikten Ajax en Barcelona al een akkoord over de overgang van de 28-jarige verdediger.

Oleguer vertrok in de zomer van 2001 van Gramenet naar Barcelona. Op 13 november 2002 maakte hij zijn officiƫle debuut voor Barcelona in het Champions Leagueduel tegen Galatasaray. In totaal speelde Oleguer 164 officiƫle wedstrijden voor Barcelona. Hij won twee landstitels, twee keer de Spaanse supercup en een keer de Champions League.

Marco van Basten verwacht de verdediger dinsdag te verwelkomen op de training bij Ajax, woensdag vertrekt de selectie voor een trainingskamp naar Engeland.

,,Danny Blind belde mij gisteravond heel laat, om mij mee te delen dat het rond was'', vertelde Van Basten in een eerste reactie. ,,Ja, dat was goed nieuws. Het is al enige tijd geen geheim meer dat we een centrale verdediger zoeken. Ik ben blij dat we Oleguer aangetrokken hebben. Zijn kwaliteiten passen uitstekend bij Ajax. Daar zijn we allemaal van overtuigd. Hij heeft een goede leeftijd, ervaring op hoog niveau en hij is een echte verdediger. Het is ook prettig dat die vacante positie niet pas aan het einde van de voorbereiding wordt ingevuld. Als maandag alles goed gaat met de keuring, dan kan hij mee naar Engeland. Dat is goed voor hem en goed voor ons. Hij kan zo rustig de jongens leren kennen en wij kunnen hem inpassen in het team.''