Menu
Ajax contracteert Pascal Struijk

Ajax contracteert Pascal Struijk

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Pascal Struijk. De 16-jarige verdediger tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2016 en een looptijd heeft van twee seizoenen, tot en met 30 juni 2018.

Struijk werd geboren op 11 augustus 1999 in Antwerpen. De jeugdinternational is afkomstig van ADO Den Haag. Daarvoor was hij actief voor SEV Leidschendam (2003 -2006).
 
Struijk: ,,Ik wil me bij Ajax verder ontwikkelen tot een betere speler. Vervolgens wil ik het eerste elftal halen”, aldus de kopsterke verdediger, die met ADO de afgelopen jaren veelvuldig tegen Ajax heeft gespeeld. Mede dankzij die wedstrijden en de duels met het Nederlands team kent hij al behoorlijk wat spelers in de jeugdopleiding van Ajax. 

Patrick Ladru (hoofd jeugdscouting): ,,Pascal is nog een B-junior, maar speelt dit hele seizoen al in de A1 van ADO Den Haag. Daar zijn tegenstanders vaak twee jaar ouder. Dan moet je echt vechten in de duels. Ik denk daarom dat het heel goed is dat hij naar Ajax komt voor de volgende stap in zijn ontwikkeling.”

Pascal Struijk temidden van Marc Overmars en Patrick Ladru (hoofd jeugdscouting)
Pascal Struijk temidden van Marc Overmars en Patrick Ladru (hoofd jeugdscouting)
Tekst en foto's: Ajax.nl