Menu
Ajax contracteert Pelle Clement

Ajax contracteert Pelle Clement

Ajax heeft Pelle Clement (Amsterdam, 19 mei 1996) gecontracteerd. De A-junior speelt sinds 2006 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij tekende een contract dat op 1 juli 2015 ingaat en een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2017.

Het betreft het eerste contract voor de vleugelspits. Clement zal met ingang van komend seizoen onderdeel uitmaken van de selectie van Jong Ajax.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars : ,,Pelle is een buitenspeler die zich het afgelopen jaar goed ontwikkeld heeft. Hij heeft een actie in huis en beschikt bovendien over veel snelheid. Nu breekt er een nieuwe fase aan in zijn carrière, hij krijgt volgend jaar de kans om zich te laten zien in de Jupiler League."

Met een grote grijns op zijn gezicht rondde Pelle Clement deze donderdagmiddag de contractonderhandelingen af. Negen jaar hard werken in de jeugdopleiding wierp z'n vruchten af. ,,Hoewel ik het met mijnheer Overmars eens ben als hij zegt dat dit het begin is van iets nieuws, zie ik het ook als een afsluiting van de jeugdopleiding. Het is mooi dat alles wat ik voor het voetbal heb gelaten, niet voor niets is geweest."

Op korte termijn wil de snelle vleugelspits kampioen worden met beide A-juniorenteams. Het uiteindelijk doel is duidelijk. ,,Ajax 1 halen." En wellicht gaan de junioren van dan met hem op de foto. Zoals hij in 2007 als mascotte met Edgar Davids op de foto ging. ,,Die foto staat nog steeds op m'n nachtkastje", vertelt Clement met de nimmer wijkende smile op z'n gezicht.

Tekst en foto: Ajax.nl

Marc Overmars en Michael Kinsbergen flankeren Pelle Clement. Marc Overmars en Michael Kinsbergen flankeren Pelle Clement.
Op 13 april 2007 was Pelle Clement mascotte bij Ajax - NAC. Op 13 april 2007 was Pelle Clement mascotte bij Ajax - NAC.