Menu
Ajax contracteert Renaldo Jongebloet

Ajax contracteert Renaldo Jongebloet

Ajax heeft A-junior Renaldo Jongebloet gecontracteerd. De jeugdspeler van Ajax (16-01-1989) tekende vrijdag een contract dat loopt van 1 juli 2008 tot en met 30 juni 2010.

Danny Blind heft het glas met Renaldo Jongebloet. Danny Blind heft het glas met Renaldo Jongebloet.

Jongebloet is een aanvaller en maakt vanaf volgend seizoen deel uit van de selectie van Jong Ajax. ,,Dit contract voelt als een beloning, want ik heb het afgelopen seizoen hard gewerkt aan mijzelf om beter te worden. Ik heb vooral op fysiek gebied hard getraind en op techniek met Wim Jonk”, reageerde een gelukkige Jongebloet vrijdagmiddag.

De geboren Amsterdammer zette als zesjarige bij Sloten Rivalen zijn eerste stappen op het voetbalveld. Daarna volgde DCG en toen klopte Haarlem aan de deur. Na twee jaar in die jeugdopleiding gespeeld te hebben, kwam Jongebloet naar Ajax waar hij in de B2 begon. ,,Dit seizoen begon ik in de A1, maar na een trip naar Maleisië kreeg ik te horen dat ik tot winterstop bij de A2 zou spelen. Als dat goed zou gaan, kon ik terug naar de A1 en zo is het ook gebeurd. Daar was ik heel blij mee. Zo kon ik zien dat ik het niveau aan kon. Je merkte wel dat de tegenstanders beter zijn; je komt bij de A1 niet zo gemakkelijk door de verdediging heen als in de Eerste Divisie met de A2.”

Renaldo Jongebloet in actie namens Ajax A1 tegen Volendam. Renaldo Jongebloet in actie namens Ajax A1 tegen Volendam.

Vanaf volgend seizoen zal hij in Jong Ajax laten zien wat hij kan. ,,Ik ben dit seizoen al een aantal keer ingevallen. Dan sta je opeens tegen een Adeleye te spelen. Zo stond ik in de A2 en zo in Jong Ajax. Dat was wel een verschil. Ik heb zin om op 14 juli te starten en hoop dat ik bij Jong Ajax mijn scorend vermogen kan vasthouden. Ik hoop zoveel mogelijk te spelen en tijdens trainingen mijn spel te verbeteren.”

In het afgelopen seizoen scoorde Jongebloet zes keer voor Ajax A1 en 19 keer namens Ajax A2, met dat totaal werd hij tweede op de topscorerslijst van de Eerste divisie voor A-junioren. ,,Ik had voor de winterstop al achttien keer gescoord en toen ging ik naar de A1. Ik had trainer Gery Vink gevraagd of ik in de kampioenswedstrijd nog een keer mocht meedoen. Dat mocht. Ik viel een kwartier voor tijd in en scoorde er nog één."