Menu
Ajax contracteert Roger García

Ajax contracteert Roger García

Ajax heeft Roger García Junyent vastgelegd. Het contract met Roger gaat in op 1 juli 2006 en heeft een looptijd van een jaar. ,,Ik ben erg blij dat ik bij Ajax kan spelen", reageerde Roger direct nadat hij zijn handtekening had gezet.

De 29-jarige Roger komt transfervrij over van Villarreal. De linkermiddenvelder is afkomstig van de jeugdopleiding van FC Barcelona, waar hij in 1995 zijn debuut maakte. Hij won met Barcelona twee keer de landstitel, twee keer de beker, de Spaanse én Europese Super Cup en de Europa Cup II. In 1999 vertrok hij naar Espanyol, waar hij vier jaar speelde en onder andere de Spaanse beker won. In 2003 stapte hij over naar Villarreal. Roger speelde in totaal 247 wedstrijden in de Primera Division.

,,Het is een eer om voor zo’n grote club uit te mogen komen", aldus een stralende Roger. ,,Ajax is voor mij de school van het echte voetbal. Bij Ajax zijn veel goede spelers vandaan gekomen.”

Toen Roger negen jaar oud was, werd hij opgenomen in de jeugdopleiding van Barcelona. ,,Ik denk dat je zeker qua spel Ajax en Barcelona goed kunt vergelijken. Ik begon onder Cruijff bij Barcelona, dus de raakvlakken tussen beide clubs zijn zeker aanwezig.”

Roger is de tweede Spanjaard die in korte tijd werd aangetrokken. Gabri ging hem voor. ,,Ik ken Gabri goed en ik heb hem al gesproken over Ajax. We hebben dezelfde mening: Dat Ajax een grote club is met een grote historie waarbij het een eer is om voor te spelen.”

Ook met trainer Henk ten Cate heeft hij al gesproken. ,,Ik heb hem ontmoet in Barcelona. Dat klikte en ik heb over de trainer Ten Cate ook goede berichten gehoord. Hij heeft samen met Frank Rijkaard heel goed werk afgeleverd in Barcelona.”

Bijna had Roger het met Villarreal in de finale opgenomen tegen Barcelona als de halve finale niet was verloren van Arsenal. Roger kwam in de thuiswedstrijd tegen de Londenaren in actie. ,,Omdat we in de UEFA Champions League speelden, ken ik ook veel spelers van Ajax. Die wedstrijden keken we natuurlijk.”

Ambities heeft de 29-jarige speler, die al vele prijzen won, zeker bij Ajax. ,,Ik ga hier alles geven wat ik in mij heb en hoop prijzen te winnen."