Menu
Ajax contracteert Rydell Poepon

Ajax contracteert Rydell Poepon

Ajax heeft vandaag met jeugdspeler Rydell Poepon overeenstemming bereikt over een contract. Poepon tekende een tweejarig contract dat ingaat op 1 juli 2006. ,,Mijn volgende droom is debuteren in het eerste'', vertelt de stralende Ajacied direct na het tekenen van zijn eerste contract.

Rydell Poepon, die op 28 augustus 1987 werd geboren, kwam in augustus 2004 in de jeugdopleiding van Ajax terecht. Daarvoor speelde de spits bij Zeeburgia. De 18-jarige Poepon is tevens jeugdinternational in Oranje onder 19 jaar. Hij speelt op dit moment in de A1 van trainers Sonny Silooy en Dick de Groot. Poepon zal volgend seizoen de overstap naar Jong Ajax maken.
,,Het eerste wat nu moet gebeuren is kampioen worden met de A1'', vervolgt de Ajacied met branie en zelfvertrouwen. De spits beleeft zijn tweede seizoen bij Ajax. Na een -door blessureleed- ongelukkig verlopen debuutseizoen als Ajacied, ontwikkelde Poepon zich deze voetbaljaargang tot basisspeler. ,,Afgelopen jaar raakte ik na mijn eerste wedstrijd direct geblesseerd. Als je er dan vervolgens zes weken uit ligt, raakt je dat. Anderhalve maand langs de kant toe moeten kijken, is niet niks. Terugkeren is moeilijk.'' De aanvaller vocht zich terug. En hoe. ,,Inmiddels heb ik er dit seizoen twaalf in liggen. Daarmee ben ik de topscorer in mijn ploeg.''