Menu
Ajax contracteert spelers uit eigen jeugd

Ajax contracteert spelers uit eigen jeugd

Ajax heeft drie spelers uit de eigen jeugdopleiding gecontracteerd. De voormalige A-junioren Danny Bakker (25 januari 1995), Xavier Mous (4 augustus 1995) en Milan Vissie (1 mei 1995) bereikten overeenstemming met de club. Het komende seizoen maken zij allen deel uit van de selectie van Jong Ajax.

Voor al deze spelers betreft het hun eerste contract. De verbintenissen kennen een looptijd van 2 jaar, tot en met 30 juni 2016. In alle contracten is voor Ajax een optie opgenomen voor nog een jaar, tot en met 30 juni 2017.

Milan Vissie (kopfoto) begint aan zijn derde seizoen bij Ajax. Daarvoor kwam hij uit voor AZ. De verdedigende middenvelder wil zich de komende twee jaar ontwikkelen bij Jong Ajax. ,,Ik ben rustig aan de bal, heb een goede inspeelpass en ik ben iemand die het hele team beter probeert te laten voetballen. Er wordt gezegd dat ik nog wel wat meer gif in mijn spel moet krijgen en meer moet coachen. Daarom is het goed om in de Jupiler League wedstrijden te spelen. Dan moet je strijden voor ieder punt, meekleunen om de overwinning."

Xavier Mous maakt ook deel uit van de selectie van Jong Ajax, maar is momenteel met het eerste elftal mee op trainingskamp naar Oostenrijk. ,,Dit is geweldig", zegt de keeper over zijn contract. ,,Ik zit al vanaf mijn tiende bij Ajax, hier doe je het uiteindelijk voor. In het begin was het aanpoten, maar de laatste jaren heb ik me goed kunnen ontwikkelen. En dat wil ik nu doorzetten. Dit is een mooie beloning, ik ga me twee jaar volledig geven."

Danny Bakker is middenvelder (zowel aanvallend als verdedigend) en heeft een sterke trap in zijn linkerbeen. ,,Hier spreekt vertrouwen uit", zegt de speler die al sinds de E1 bij Ajax speelt. ,,Het is een beloning voor het harde werk van de afgelopen jaren. De Jupiler League wordt een nieuwe uitdaging. Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden spelen voor Jong Ajax, en in de toekomst hoop ik op een kans in Ajax 1."

Marc Overmars is blij dat hij de drie spelers vast heeft kunnen leggen. De directeur voetbalzaken hoopt dat het drietal zich de komende twee jaar gaat bewijzen. ,,Voor deze jongens is het hun eerste contract. Ze hebben de leeftijd dat het 'aanhaken' wordt of 'afvallen'. De komende twee jaar willen we gaan we kijken of ze echt kunnen doorbreken. Iedere training, iedere wedstrijd moeten ze Jong Ajax-trainers Andries Ulderink en Jaap Stam proberen te overtuigen van hun kwaliteit."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl & Ajax.nl/Gerard van Hees (foto midden)

Doelman Xavier Mous is momenteel met Ajax 1 mee op trainingskamp naar Oostenrijk. Doelman Xavier Mous is momenteel met Ajax 1 mee op trainingskamp naar Oostenrijk.
Danny Bakker hoopt zoveel mogelijk wedstrijden in de Jupiler League te kunnen spelen. Danny Bakker hoopt zoveel mogelijk wedstrijden in de Jupiler League te kunnen spelen.