Menu

Ajax contracteert Tom Soetaers

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Roda JC over de onmiddellijke overgang van Tom Soetaers naar Ajax. De Belgische international tekent bij Ajax een contract voor 4 seizoenen. Over de financiële condities doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Tom Soetaers is de zesde aankoop van Ajax dit seizoen. Eerder versterkte Ajax zich al met de Twentse doelman Sander Boschker, de Belgische International Wesley Sonck, de Franse jeugdinternational Julién Escudé, de Tsjechische international Zdenek Grygera en de Roemeense international Nicolae Mitea.

De 23-jarige Soetaers speelde 7 competitiewedstrijden voor Anderlecht voordat hij in 1999 de overstap naar Roda JC maakte. Anderlecht zou in het seizoen 1998-1999 de Belgische landstitel voor zich opeisen. Namens Roda kwam Soetaers uit in 98 competitiewedstrijden. Hij droeg 23 doelpunten bij aan de productie van de ploeg uit Kerkrade.

In 2000 won Soetaers met Roda JC de Amstel Cup. In de finale versloeg de ploeg van Sef Vergoossen N.E.C. met 2-0.

Twee keer speelde Soetaers met Roda JC Europees voetbal. In het seizoen 2000-2001 bleven de Limburgers steken in de eerste ronde van de UEFA Cup. Een seizoen later slaagde AC Milan er pas na strafschoppen in Roda JC in de vierde ronde van de strijd om de UEFA Cup uit te schakelen.

Tom Soetaers debuteerde op 12 oktober vorig jaar in de Belgische nationale ploeg. Hij scoorde in 6 interlands tot nog toe 1 keer (op 30 april dit jaar thuis tegen Polen). Soetaers kwam bovendien 37 keer uit in Belgische jeugdselecties. Als Belgisch jeugdinternational scoorde hij 12 keer.