Menu

Ajax contracteert Tsjechisch international Zdenek Grygera

Ajax heeft zich versterkt met Zdenek Grygera. De Tsjechische verdediger tekent een contract voor vier jaar. Ook met de huidige club van Grygera heeft Ajax inmiddels overeenstemming bereikt. Zoals gebruikelijk doet Ajax geen mededelingen over de financiële condities van de overeenkomst.

Zdenek Grygera (van 14 mei 1980) is afkomstig van Sparta Praag. Met die club won hij afgelopen seizoen het Tsjechisch kampioenschap. Ook in de seizoenen 1998-1999, 1999-2000 en 2000-2001 won Grygera met Sparta Praag de titel. Grygera speelde tot nog toe 119 competitiewedstrijden voor Sparta Praag. In die 119 duels maakte hij 5 doelpunten.

Sinds augustus 2001 speelt Zdenek Grygera in de nationale ploeg van Tsjechië. Hij heeft 16 interlands en 1 interlanddoelpunt op zijn naam staan. Bovendien speelde hij 34 jeugdinterlands waarin hij 2 keer scoorde. In 2001 werd Grygera met de Tsjechische jeugdploeg van spelers onder 20 Europees kampioen.

Ajax-directeur Arie van Eijden is ingenomen met de komst van Zdenek Grygera. Van Eijden: "Na Sonck en Escudé heeft Ajax er opnieuw een uitstekende speler bij. De technische staf van Ajax is zeer positief over Grygera. Ik ben vooral blij dat Ajax er opnieuw in is geslaagd een speler aan zich te binden op wie Ajax zijn zinnen had gezet."

Zdenek Grygera vertrekt vandaag met Ajax naar een trainingskamp in Engeland. Ajax speelt tijdens dat trainingskamp op woensdag 23 juli tegen Nottingham Forest en zaterdag 26 juli tegen Derby County.

Na het trainingskamp in Engeland keert Zdenek Grygera terug naar Tsjechië om de nodige formaliteiten af te handelen.