Menu
Ajax contracteert Van der Hoorn

Ajax contracteert Van der Hoorn

Ajax heeft in hoofdlijnen overeenstemming bereikt met FC Utrecht en Mike van der Hoorn over zijn overgang naar Ajax. Het akkoord is onder voorbehoud van de medische keuring en de vervulling van een aantal administratieve voorwaarden. De verdediger tekent daarna een contract dat direct ingaat en een looptijd heeft van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2017.

Van der Hoorn werd op 15 oktober 1992 geboren in Almere. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Utrecht en debuteerde op 15 mei 2011 in het eerste elftal. Sindsdien zit hij bij de A-selectie. Van der Hoorn is tevens jeugdinternational, hij maakte deel uit van de selectie van Jong Oranje, die deze zomer deelnam aan het Europees Kampioenschap in Israël.

Frank de Boer reageerde vanuit het trainingskamp in Oostenrijk op de aanstaande komst van Van der Hoorn: ,,We willen bij Ajax alle posities dubbel bezet hebben. Regeren is vooruitzien, dus vanuit die gedachte kunnen posities beter overbezet dan onderbezet zijn. Stel dat Toby Alderweireld zou vertrekken, dan hebben we met Joël Veltman en Mike van der Hoorn twee goede spelers in huis die zijn positie kunnen overnemen. Vervolgens mogen Joël en Mike het dan samen gaan uitmaken wie er op die plek komt te spelen.” De Boer vervolgt: ,,Mike geldt als een groot talent en dergelijke talenten willen we graag bij Ajax hebben. Hij heeft een fantastisch postuur voor een centrale verdediger en is ondanks zijn lengte nog vrij snel ook. Bovendien is hij pas 20 jaar. Hij kan zich de komende jaren volop gaan ontwikkelen bij ons.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: PRO SHOTS / KNVB Eric Verhoeven