Menu
Ajax contracteert Vermeij en Martina

Ajax contracteert Vermeij en Martina

Ajax heeft twee jeugdspelers gecontracteerd. Derwin Martina en Vincent Vermeij bereikten overeenstemming met de club. Hun contracten kennen een looptijd van een jaar, tot en met 30 juni 2014.

Derwin Martina is op 19 juli 1994 geboren in Amsterdam, hij is rechtsback en zit sinds 2008 in de jeugdopleiding van Ajax. Vincent Vermeij is op 9 augustus 1994 geboren in Blaricum, hij is aanvaller en op meerdere posities inzetbaar. Vermeij speelt sinds vorig seizoen bij Ajax.

Voor beide deze spelers betreft het hun eerste contract. Naar verwachting maken zij volgend jaar deel uit van de selectie van Jong Ajax, die uit gaat komen in de Jupiler League.

De achttienjarige Vincent Vermeij hoopt dat hij zijn grootste kwaliteit, scoren, komend seizoen vaak kan etaleren in de Jupiler League. ,,Ik moet het niet van mijn snelheid of lenigheid hebben en ik heb ook geen trucjes, maar ik ben van de goals. De beslissingen”, stelt de speler van Jong Ajax zich voor aan het grote publiek. Vorig seizoen kwam de boomlange aanvaller over van Zuidvogels en kwam uit voor Ajax A2, A1 en Jong Ajax waarin hij bij Jong FC Twente inderdaad de beslissende goal scoorde. ,,Ik dacht vorig jaar ‘we kijken wel waar het schip strandt’. Dit contract is voor mij een lot uit de loterij.”

Directeur Voetbalzaken Marc Overmars en Vincent Vermeij tekenen de overeenkomst. Directeur Voetbalzaken Marc Overmars en Vincent Vermeij tekenen de overeenkomst.

Ook voor zijn teamgenoot Derwin Martina (18 jaar) was het positief nieuws en dat kwam als geroepen net nadat hij een dag eerder bij een duel op de training een enkelblessure had opgelopen. Het voetbalverhaal van Martina vertoont - tot nu toe – een mooie parallel met die van Michael Reiziger. ,,Ik was altijd aanvaller”, legt de kersverse gecontracteerde de vergelijking uit. ,,Maar aan het einde van vorig seizoen zette de trainer Said Ouaali mij rechtsback en hij trok die vergelijking met Reiziger toen. Het zou mooi zijn als mijn carrière verder zo zou verlopen als dat van Reiziger. De rechtsbackpositie beviel mij wel en ik richt ik mij nu echt daarop. Je bent de hele tijd bezig met het spel, je moet altijd alert zijn.”

Met de Jupiler League als leerschool, kunnen de jonge spelers aan de bak. ,,Het wordt bikkelen”, verwacht Marina. ,,Ik zal alles geven en hopen dat ik in Ajax 1 kom.” ,,Het is een zware overstap”, beaamt Vermeij. ,,Nu zullen we tegen beren voetballen en daar moeten we klaar voor zijn.”

Tekst en foto's: Ajax.nl

Derwin Martina showt zijn Ajax-shirt. Derwin Martina showt zijn Ajax-shirt.