Menu
Ajax Cruyff Court geopend in Zeeburg

Ajax Cruyff Court geopend in Zeeburg

Woensdag 26 september werd in Zeeburg de eerste Ajax Cruyff Court geopend. De Kids Club wilde dit natuurlijk niet missen en Lucky was erbij om het mee te maken.

We hebben de leukste foto's uitgekozen dus kijk snel verder!

Ajax Cruff Court leuk voor alle kinderen!

Afgelopen woensdag werd in de wijk Zeeburg in Amsterdam de eerste Ajax Cruyff Court geopend.

Voor wie niet weet wat een Cruyff Court inhoudt: dit is een soort trapveldje dat speciaal aangelegd wordt voor kinderen in drukke wijken zodat ze veilig kunnen spelen en sporten. Degene die dit bedacht heeft is niemand minder dan Johan Cruijff, oud-Ajacied en heel erg begaan met kinderen.

Johan Cruijff en Ajax vinden het belangrijk dat kinderen van alle leeftijden en achtergronden een plek hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten en waar gespeeld kan worden zonder te letten op het verkeer. Vaak is het zo dat in een drukke stad als Amsterdam kinderen op straat moeten spelen of op de stoep. Om dit nu te voorkomen worden er door het hele land zogenaamde Cruyff Courts aangelegd. Het veld in Zeeburg is bijzonder omdat het de eerste keer is dat Ajax haar naam aan zo'n Cruyff Court vebindt.

Lucky vond dat heel speciaal en is een kijkje gaan nemen. Hij heeft met allerlei kinderen gespeeld en geknuffeld. Verder werd er gebasketbald en gevoetbald door de E-tjes van Ajax. Lucky heeft er een hele reportage van gemaakt dus kijk hieronder maar snel naar de foto's!

Lucky poseert trots voor het logo van de Johan Cruyff Foundation.<p> Lucky poseert trots voor het logo van de Johan Cruyff Foundation.

Net als de spelertjes houdt Lucky wel van een potje voetbal!<p> Net als de spelertjes houdt Lucky wel van een potje voetbal!

Vooraf netjes handjes schudden hoort erbij!<p> Vooraf netjes handjes schudden hoort erbij!

Stadsdeelwethouder Fatima Elatik overhandigde de beker.<p> Stadsdeelwethouder Fatima Elatik overhandigde de beker.

Lucky liep rond om alle kinderen gedag te zeggen.<p> Lucky liep rond om alle kinderen gedag te zeggen.

De opkomst was groot!<p> De opkomst was groot!

Basketballen kan Lucky ook als de beste...<p> Basketballen kan Lucky ook als de beste...

Natuurlijk moest er ook even geknuffeld worden!<p> Natuurlijk moest er ook even geknuffeld worden!

Wat een mooi resultaat: iedereen gezellig onder en met elkaar!<p> Wat een mooi resultaat: iedereen gezellig onder en met elkaar!