Menu
Ajax CT kijkt ogen uit in Huis ter Duin

Ajax CT kijkt ogen uit in Huis ter Duin

De B-junioren van Ajax Cape Town bereiden zich in Nederland voor op de AEGON Future Cup. De Zuid-Afrikanen krijgen tijdens hun twee weken durende verblijf een gevarieerd programma voorgeschoteld. Op educatief, sociaal en cultureel gebied leren zij veel bij. Dinsdag maakten ze een strandwandeling in Noordwijk. Net als Oranje maakten de jonge spelers een pitstop bij het beroemde Huis ter Duin. Ook kregen ze een voedingsles.

'Hopelijk worden jullie kampioen!' klinkt het deze ochtend geregeld op het strand van Noordwijk. De aanmoedigingen zijn in eerste instantie niet bedoeld voor de spelers van Ajax Cape Town, maar voor Ajax 1. Na de aanwijzing dat die jongens in Ajax-trainingspak uit Zuid-Afrika komen, schakelen de strandwandelaars over het Engels. 'Good luck at the AEGON Future Cup!'

De B1 van Ajax Cape Town ondergaat het tafereel met het grootst mogelijke plezier. Voor de zoveelste keer deze week worden ze aangezien voor spelers van het 'grote' Ajax Amsterdam. Nog voor de start van de AEGON Future Cup hebben de jeugdspelers van het Afrikaanse Ajax al de tijd van hun leven in Nederland. Ger Boer is twee weken lang de steun en toeverlaat van het bezoek uit Zuid-Afrika. De coördinator Studie- en begeleidingscommissie van Ajax heeft net als vorig jaar een gevarieerd programma samengesteld. Van bowlen tot zwemmen en van een dagje Amsterdam tot een ochtend Noordwijk; aan niets ontbreekt het Ajax Cape Town deze week.

Tijdens de voedingsles moesten de spelers geblinddoekt proeven. Tijdens de voedingsles moesten de spelers geblinddoekt proeven.

,,We schotelen onze vrienden uit Kaapstad een afwisselend programma voor. Op educatief, sociaal en cultureel gebied leren ze deze twee weken veel bij. Vandaag hebben we bijvoorbeeld nagebootst hoe Oranje zich op een wedstrijddag voorbereid. In aanloop naar hun eigen oefenwedstrijd tegen de B-junioren van Almere City doorlopen ze precies hetzelfde programma als het Nederlands elftal normaal gesproken doet. Behalve het overnachten in Huis ter Duin dan”, voegt Boer er met glimlach aan toe. ,,Dat werd een beetje te duur.”

In de middag kreeg de achttienkoppige groep uit Kaapstad een voorlichting over gezonde voeding. In de kantine van sportcomplex de Toekomst gingen de Afrikanen met blenders, fruit en andere gezonde ingrediënten in, aan de slag. ,,Daarbij hebben we speciaal rekening gehouden met de omstandigheden bij die jongens thuis. Dat is natuurlijk een wereld van verschil met de situatie hier in Nederland. De meeste jongens krijgen maar één maaltijd per dag. Door een aantal handige tips van onze voedingsdeskundigen hopen we dat ze straks in Kaapstad ook op een eenvoudige en gezonde manier een maaltijd of vruchtendrank voor zichzelf kunnen maken.”

Woensdag staat er voor de B-junioren van Ajax Cape Town een bezoek aan het centrum van Amsterdam op het programma. Donderdag gaan ze een speciale les over Zuid-Afrika op een basisschool geven. Vanaf vrijdag focust het team zich volledig op de AEGON Future Cup. Op die dag verlaten de spelers hun gastgezin en voegen ze zich bij de andere teams in het spelershotel.

De AEGON Future Cup wordt van 7 t/m 9 april op sportcomplex de Toekomst gehouden. Bestel je kaarten van het internationale jeugdtoernooi van Ajax via onderstaande link.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Speelschema en kaartverkoop AEGON Future Cup

Volg de AEGON Future Cup in de speciale App op de Ajax Facebook

De spelers van Ajax Cape Town luisteren aandachtig tijdens de voedingsles. De spelers van Ajax Cape Town luisteren aandachtig tijdens de voedingsles.